Siven nadívaný artyčokem

Salmerino farcito ai carciofi
39

 náročnost: snadné
 počet porcí: 4
 doba přípravy: 1 hodina + 1 hodina marinování

ingredience

  • 800 g očistěného sivena
  • 3 artyčoky
  • 2 plátky toastového chleba
  • česnek
  • citrón
  • petrželová nať
  • olivový olej extravergine
  • sůl
  • pepř

postup

Očistěte artyčoky (ponechte si stonky a méně vláknité listy); nakrájejte je na velmi tenké plátky a vložte je do vody s trochou octa s polovinou citrónu, aby nezčernaly. Nechte okapat, bohatě osolte a nechte 1 hodinu marinovat ve šťávě z citrónu. 

Odstraňte kůrku toastového chleba a rozšlehejte s plátkem česneku, špetkou sekané petrželové nati a trochou najemno nastrouhané citrónové kůry (měla by jenom provonět). 

Okapané marinované artyčoky vyždímejte a smíchejte s provoněným toastovým chlebem (nádivka). 

Rozevřete břicho sivena, osolte, opepřete a naplňte částí nádivky. Zabalte hlavu a ocas ryby do hliníkové fólie, aby se při pečení nepoškodila. 

Rozdělte zbylou nádivku na plech, nahoru položte sivena; zakápněte 4–5 lžícemi oleje a vložte asi na 40 minut do trouby vyhřáté na 180 °C.

Osmažte oloupané stonky artyčoků a méně vláknité listy odložené stranou a podávejte se sivenem.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.