Sépie se zeleninou na černo

Seppie e verdure al nero
388

 náročnost: středně těžké
 počet porcí: 8
 doba přípravy: 1 hodina a 15 minut

ingredience

  • 8 sépií (1 kg)
  • 500 g loupaných rajčat
  • 300 g mrkve
  • 120 g řapíkatého celeru
  • 120 g bílé cibule
  • 30 g petrželové nati
  • 4 sáčky sépiového inkoustu
  • čerstvá feferonka
  • bazalka
  • suché bílé víno
  • česnek
  • sůl
  • olivový olej extravergine

postup

Zeleninu nakrájejte na hrubo; nasekejte petrželovou nať se 2 lístky bazalky, trochou feferonky a trochou česneku; zeleninu a bylinky smíchejte a vše najemno rozmixujte v mixéru. V pánvi s nepřilnavým povrchem rozehřejte tenkou vrstvu oleje, přidejte rozmixovanou zeleninu, trochu soli a na mírném ohni několik minut restujte. Zalijte vše sklenkou bílého vína, zvyšte plamen, přidejte rajčata a 500 ml vody. Přidejte sépiový inkoust a vařte alespoň 1 hodinu na velmi mírném ohni; nakonec vše rozmixujte na jemný krém. Sépie rozkrojte na poloviny a zprudka je 2–3 minuty ogrilujte z každé strany. Grilované sépie podávejte na zeleninovém krému.   Zajímá vás, jak se získává sépiový inkoust? Podívejte se na naši kuchařskou školu s návodem krok za krokem!

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.