Sendviče z okouna s žampiony a krevetami

Sandwich di persico e champignon con gamberi
352

 náročnost: snadné
 počet porcí: 4
 doba přípravy: 40 minut

ingredience

  • 24 filetů z okouna říčního (300 g)
  • 80 g očištěných žampiónů
  • 30 g másla
  • 20 g šalotky
  • 12 plátků pancetty
  • 12 vyloupaných krevetích ocásků
  • pažitka
  • sůl
  • pepř

postup

Nakrájejte žampiony na tenké plátky. V ideálním případě použijte kuchyňský kráječ na zeleninu (mandolina). 

Filet okouna osolte a opepřete na straně masa. 

Na maso 12 filetů okouna položte 5 nebo 6 plátků žampionů (některé budou přebývat, budou využity při vaření krevet). 

Přikryjte 12 dalšími filety a zavřete každý sendvič tak, že jej zabalíte do plátku pancetty. Položte je na plech vyložený pečicím papírem a na 12–13 minut vložte do trouby vyhřáté na 190 °C. 

Na pánvičce rozpusťte máslo, přidejte nasekanou šalotku, pár stonků pažitky nakrájené na kousky a přebývající žampiony. 

Poduste na mírném ohni, a jakmile máslo začne prskat, přidejte krevety a vařte 2–3 minuty; vypněte a osolte. 

Sendviče z okouna servírujte s krevetami a s bramborovou kaší provoněnou petrželí a majoránkou.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.