Sendvič z hříbků

292

 náročnost: středně těžké
 počet porcí: 4
 doba přípravy: 45 minut

ingredience

• 200 g řapíkatého celeru, mrkve, cibule • 150 g střídky z čerstvého bílého chleba • 8 čerstvých hřibů, středně velkých • 2 malá vejce • olivový olej extravergine • sůl • pepř

postup

Mokrou utěrkou očistěte hříbky a oddělte nohy od hlaviček. Odkrojte poškozené části a tvrdé spodky noh. Hlavičky vhoďte do horké slané vody na 1–2 minuty, pak je sceďte a nechte je okapat na papírové utěrce. Nakrájejte na co nejmenší kostičky řapíkatý celer, mrkev a cibuli a poduste je na 3–4 lžících oleje. Pak přidejte nohy hříbků, nakrájené na menší kostičky (asi 400 g), osolte, opepřete a restujte 10–15 minut na silném ohni, často míchejte. Nechte vychladnout. Chlebovou střídku namočte do vody, vymačkejte, rozdrobte a přidejte k vychladlé zelenině.  Do směsi přidejte vejce a důkladně ji míchejte, až vznikne těsto. Z něj vytvořte 6 placiček, které by měly být velké přibližně jako hlavičky hříbků. Placičky opečte na malém množství oleje, aby se zbarvily z obou stran. Opečte i hlavičky hříbků, dvě minuty z každé strany. Vytvořte sendviče: mezi dvě opečené hlavičky vložíte vždy jednu placičku. Ozdobte petrželovou natí a okamžitě servírujte.    TIP LA CUCINA ITALIANA Pro tento recept je velmi důležité, aby hříbky byly co nejčerstvější, pevné a zdravé. Kromě toho by všechny hlavičky měly mít podobný rozměr.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.