Salát z ředkve a paprik s melounem

71

 náročnost: snadné
 počet porcí: 4
 doba přípravy: 40 minut

ingredience

• 400 g papriček friggitelli • 400 g žlutého melounu • 300 g bílé ředkve • 250 ml plnotučného jogur tu • 50 g šťovíku • olivový olej extravergine • sůl • pepř

postup

Ředkev oloupejte, nakrájejte na jemné nudličky a na 15 minut ponořte do mísy se studenou vodou, poté sceďte a látkovou utěrkou osušte. Ředkev bude křupavá. Papričky očistěte, rozřízněte na ½ a odstraňte semínka. V pánvi na 10 ml oleje opékejte 10 minut. Na závěr osolte. Pomocí kulatého vykrajovače o ø 2,5 cm z melounu vykrajujte kuličky. V míse smíchejte jogurt, osolte, opepřete, přidejte na jemno nakrájený šťovík, vznikne omáčka. Papričky podávejte s ředkví, melounem zakápnuté olejem a odděleně s jogurtovou zálivkou.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.