Salát z čerstvých pampelišek s kozím sýrem a krutony z bílé polenty

Tarassaco fresco, caprino e crostini di polenta bianca
168

 náročnost: snadné
 počet porcí: 4
 doba přípravy: 1 hodina a 15 minut

ingredience

  • 350 g pampeliškových listů
  • 100 g světlé kukuřičné mouky
  • 2 kozí sýry
  • česnek
  • bílý vinný ocet
  • olivový olej extravergine
  • sůl
  • pepř

postup

Dejte vařit 400 ml vody, osolte a přimíchejte kukuřičnou mouku, vznikne tužší polenta, za občasného míchání vařte cca 30 minut. Poté přelijte do cca 1 cm vysoké formy a nechte vychladnout. 

Pampeliškové listy opláchněte. Kozí sýr promíchejte s dostatečným množstvím pepře. 

Vychladlou polentu nakrájejte na kostky o velikosti 1 cm. Do pánve nalijte olej, rozpalte, přidejte 2 stroužky česneku, přimíchejte nakrájenou polentu a do křupava opečte. 

Pampeliškové listy promíchejte se zálivkou, větší část oleje s trochou octa a soli. 

Dejte do servírovacího talíře, přidejte polentové krutony, kozí sýr vytvarovaný na malé nočky a podávejte. 

 

NĚKOLIK KUCHAŘSKÝCH RAD

Quenelle jsou malé oválné nočky v libovolné velikosti, vytvořené z nakrájeného kozího sýru, ryb nebo masa smíchaných s vejcem a tukem, vaří se rychle ve vroucí vodě a teplé se podávají. Termín quenelle může označovat jak jejich přípravu, tak podlouhlý tvar, který docílíte tím, že sýr přimáčkněte mezi dvě lžíce nebo lžičky a otočíte, čímž získáte typický tvar.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.