Salát s těstovinami a pstruhem

96

 náročnost: snadné
 počet porcí: 4
 doba přípravy: 30 minut

ingredience

• 350 g těstovin penne • 250 g filetu z lososového pstruha • 150 g očištěného fenyklu • citrón • čerstvý anýz • olivový olej extravergine • sůl • pepř

postup

Přiveďte k varu osolenou vodu a uvařte těstoviny. Odstraňte z filetu kůži a nakrájejte ho na kostky. Vložte do rozpálené pánve a restujte se dvěma lžícemi oleje a špetkou soli po dobu 2–3 minut. Nakrájejte fenykl na velmi slabé plátky, ideálně na nářezovém stroji nebo mandolíně. Pořádně prošlehejte vidličkou nebo elektrickou metlou 40 ml oleje se šťávou z půlky citrónu, jednou lžící nasekaného anýzu, solí a trochou rozdrceného pepře, aby vznikla jednotná salsa (citronette). Jestli chcete dosáhnout obzvlášť pevné konzistence, použijte mixér. Sceďte těstoviny, ochuťte je lžící oleje, rozprostřete na tác a nechte zchladnout. Nakonec přidejte kousky pstruha, plátky fenyklu a salsu citronette ochucenou anýzem.   TIP LA CUCINA ITALIANA Anýz je aromatická bylinka, jejíž vůně se výborně snoubí s chutí pstruha. Pokud vám ale příliš nevoní, použijte místo něj jinou bylinku dle své chuti, například majoránku nebo čerstvé oregano.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.