Salát s mořskými plody a čočkou

Insalata di mare e lenticchie
242

 náročnost: středně těžké
 počet porcí: 12
 doba přípravy: 50 minut

ingredience

  • 600 g uvařené chobotnice
  • 350 g sardinek
  • 260 g kalamárů
  • 200 g čočky
  • 12 ks slávek
  • 12 ks srdcovek
  • 6 filetů parmice
  • šalotka
  • máta
  • sůl
  • olivový olej extravergine

postup

Ve vroucí nesolené vodě uvařte do měkka čočku, cca 25 minut. Kalamáry očistěte a nakrájejte na proužky. Sardinky rozevřete, páteř odstraňte a srolujte je tak, aby kůže byla na vnější straně a pomocí párátka propíchněte, vzniknou závitky. V pánvi na trošce oleje orestujte všechny mušle do té doby, než se otevřou. 

Očištěnou šalotku najemno nasekejte a v pánvi na 2 lžicích oleje 2 minuty restujte. Přimíchejte uvařenou čočku, poté přilijte scezený vývar z mušlí. Poté přidejte snítku nasekané máty a cca 2-3 minuty nechte vařit.

Sardinkové závitky osolte, plátky parmice překrojte na ½ a též osolte. Sardinky, parmici i kalamáry dejte na čočku, přiklopte a vařte cca 2 minuty. Odstavte, přidejte na kousky nakrájenou chobotnici a mušle.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.