


ingredience
- 600 g uvařené chobotnice
- 350 g sardinek
- 260 g kalamárů
- 200 g čočky
- 12 ks slávek
- 12 ks srdcovek
- 6 filetů parmice
- šalotka
- máta
- sůl
- olivový olej extravergine
postup
Ve vroucí nesolené vodě uvařte do měkka čočku, cca 25 minut. Kalamáry očistěte a nakrájejte na proužky. Sardinky rozevřete, páteř odstraňte a srolujte je tak, aby kůže byla na vnější straně a pomocí párátka propíchněte, vzniknou závitky. V pánvi na trošce oleje orestujte všechny mušle do té doby, než se otevřou.
Očištěnou šalotku najemno nasekejte a v pánvi na 2 lžicích oleje 2 minuty restujte. Přimíchejte uvařenou čočku, poté přilijte scezený vývar z mušlí. Poté přidejte snítku nasekané máty a cca 2-3 minuty nechte vařit.
Sardinkové závitky osolte, plátky parmice překrojte na ½ a též osolte. Sardinky, parmici i kalamáry dejte na čočku, přiklopte a vařte cca 2 minuty. Odstavte, přidejte na kousky nakrájenou chobotnici a mušle.