Salát s marinovaným kuřecím masem na kardamomu

75

 náročnost: snadné
 počet porcí: 4
 doba přípravy: 25 minut + marinování

ingredience

• 250 g kuřecích prsou • 120 g o čištěného hlávkového salátu • 60 g očištěné zelené papriky • 2 menší růžové grapefruity • sušené chilli papričky • olivový olej extravergine • kardamom • sůl • pepř

postup

Kuřecí prsa rozprostřete na talíř, dostatečně opepřete, dle libosti posypte chilli papričkami, přidejte 3–4 lehce rozmačkané bobule kardamomu, zakápněte olejem, přiklopte a 1 hodinu nechte v lednici marinovat. Grapefruity oloupejte, šťávu zachyťte do mísy, do které vložte vyloupané měsíčky grapefruitu a ponechte do té doby, než vše připravíte. V rozpálené pánvi bez oleje opečte kuřecí prsa, 4–5 minut z každé strany. Odstavte a nechte zchladnout. Vychladlá kuřecí prsa nakrájejte na plátky a servírujte na připravený hlávkový salát. Přidejte kousky grapefruitu a na plátky nakrájené papriky. Smíchejte 50 ml oleje s grapefruitovou šťávou, přidejte špetku soli a hotovou zálivkou salát přelijte.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.