Salát s klouzky, ovčím sýrem, borůvkami a mandlemi

Insalata di ovoli con pecorino, mirtilli e mandorle
449

 náročnost: snadné
 počet porcí: 4
 doba přípravy: 15 minut

ingredience

  • 200 g klouzků
  • 150 g kadeřavé čekanky
  • 100 g borůvek
  • 80 g sezónního ovčího sýra fossa
  • 30 ml balsamikového octa
  • 30 g vyloupaných čerstvých mandlí
  • olivový olej extravergine
  • sůl
  • pepř

postup

V pánvi cca 2–3 minuty pražte mandle. Borůvky umyjte a 50 g borůvek rozmixujte s olejem, přidejte balsamikový ocet, špetku soli, pepř a přes sítko propasírujte, tak aby vznikl hladký krém. Klouzky očistěte a nakrájejte na tenké plátky. Čekanku očistěte, nakrájejte na větší kousky, vložte do větší servírovací mísy a přelijte částí borůvkového krému. Připravený salát posypte ovčím sýrem, posypte celými borůvkami, přidejte nakrájené klouzky a pražené mandle. Na závěr přelijte zbylým borůvkovým krémem a podávejte.   TIP LA CUCINA ITALIANA  Pokud se vám nepodaří koupit čerstvé vyloupané mandle, nahraďte je 120 g mandlemi včetně slupky. Mandli otevřete pomocí nože, který zasunete podélně po celé jejich délce. Jako náhradu za čerstvé mandle můžete také použít klasické pražené mandle, které jsou v obchodě dostupné celý rok.   Nevíte, jak na klouzky? Podívejte se na naši kuchařskou školu a návod krok za krokem!

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.