Salámové sendviče v pórkovém krému

Sfoglie di salame su fonduta di porro
382

 náročnost: snadné
 počet porcí: 4
 doba přípravy: 30 minut

ingredience

  • 170 g pórku včetně kousku zelené č ásti
  • 150 g řapíkatého celeru
  • 125 g listového těsta
  • 35 g nebo 8 plátků pikantního salámu calabrese
  • řecký jogurt
  • fenyklová semínka
  • olivový olej extravergine
  • sůl
  • pepř

postup

Listové těsto vyválejte, vykrájejte 12 koleček o ø 5 cm a potřete vodou. Z těsta a plátků salámu připravte 4 sendviče,
vždy 3 kolečka těsta a 2 plátky salámu na jeden kus. Vyskládejte na plech na pečicí papír a dejte péct na 175 °C na 20 minut. Sendviče se během pečení lehce deformují. 

Očištěný pórek nakrájejte na tenká kolečka, dejte do mísy, přidejte na kostičky nakrájený celer, 20 ml oleje a restujte v pánvi na oleji cca 2–3 minuty. Poté osolte, opepřete, přilijte 150 ml vody, přiklopte a na mírném ohni vařte cca 10 minut. Poté rozmixujte do hladkého krému, přidejte 1,5 lžíce jogurtu a posypte fenyklovými semínky. 

Hotový pórkový krém nalijte do mísy, ozdobte nakrájeným sendvičem a podávejte.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.