Rýžové špízy a carpaccio

213

 náročnost: snadné
 počet porcí: 4
 doba přípravy: 1 hodina

ingredience

• 4 cukety (600 g) • 300 g rýže Basmati • 300 g keříkových rajčat • 250 g hovězího carpaccia • 100 g neloupaných mandlí • máta • tymián • oregano • bazalka • citrón • olivový olej extravergine • vinný ocet • sůl

postup

Ve slané vodě vařte rýži cca 8–10 minut. Poté rozprostřete na tác, zakápnete olejem, aby se rýže neslepila, a nechte vychladnout. Cukety nakrájejte na kolečka o šířce 1 cm, v pánvi na 3–4 lžicích orestujte 5–6 minut z každé strany, přidejte nasekanou mátu, tymián a oregano. Zakápnete octem, přidejte ostatní čerstvé nasekané bylinky a nechte vychladnout. Plátky hovězího carpaccia zakápnete olejem, osolte, posypte strouhanou citrónovou kůrou. Mandle na hrubo nasekejte, přimíchejte k rýži, přidejte nasekanou bazalku, mátu, oregano, olej a sůl. Rýži zabalte do plátku carpaccia a vypracujte stejně velké závitky. Poté napíchnete po dvou závitcích na párátka a střídavě prokládejte cuketou. Rajčata pomocí nože rozmačkejte, osolte, zakápnete olejem, bazalkou a podávejte společně se špízy.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.