Rýžové frappés malinami a pečenými ruličkami

Frappè di riso con lamponi e sfogliatine
188

 náročnost: snadné
 počet porcí: 6
 doba přípravy: 50 minut

ingredience

  • 300 ml mléka
  • 230 g listového těsta
  • 200 g zmrzliny fiordilatte
  • 100 g rýže Originario
  • 30 g moučkového cukru
  • 1 vejce
  • skořicový cukru
  • sůl
  • vanilka
  • maliny
  • čokoláda na vaření

postup

Rýži dejte do hrnce, přilijte studenou vodu a lehce osolte. Na 20 minut dejte vařit. 

Listové těsto rozválejte, potřete rozšlehaným vejcem, posypte skořicovým cukrem, těsto na polovinu přehněte, aby pocukrovaná strana byla uvnitř. Okraje těsta ořízněte do tvaru obdélníku, znovu potřete rozšlehaným vejcem a posypte skořicovým cukrem. 

Pomocí nože ze širší strany těsta vyřízněte pruhy o šířce 2–3 cm. Přehněte na polovinu a současně obě části rukou rolujte a vytvarujte ruličky. 

Připravené ruličky rozprostřete na plech na pečicí papír a dejte péct na 185 °C na 10 minut. Upečené ruličky nechte vychladnout. 

Uvařenou rýži sceďte a dejte do hrnce, přidejte krupicový cukr, 100 ml mléka a kousek rozkrojeného vanilkového lusku. Vařte cca 3–4 minuty, odstavte a nechte vychladnout. 

Vanilkový lusk vyjměte, rýži společně se zmrzlinou a zbylým mlékem rozmixujte. Vznikne frappè. 

Připravené frappè servírujte do skleniček, ozdobte malinami, hoblinkami čokolády a podávejte společně s ruličkami z listového těsta.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.