Rychlý krém s rumovou švestkou a mandlemi

378

 náročnost: snadné
 počet porcí: 4
 doba přípravy: 20 minut

ingredience

• 400 ml mléka • 50 g krupicového cukru • 30 g kukuřičného škrobu • 20 g nevyloupaných mandlí • 6 švestek • 2 žloutky • 1 vejce • třtinový cukr • rum • citrón • s ůl

postup

Nakrájené švestky dejte do pánve, přidejte 2 lžíce třtinového cukru, 2 lžíce rumu, na hrubo nakrájené mandle a lehce nechte karamelizovat. Do mísy rozklepněte vejce, přidejte 2 žloutky, špetku soli, přidejte kukuřičný škrob, cukr krupici a dohladka rozmíchejte, tak aby se nevytvořily hrudky. Mléko přiveďte k varu. Těsně před varem přimíchejte vaječnou směs a za stálého míchání vařte 1 minutu. Odstavte a ponorným mixérem rozmixujte. Ovoňte troškou nastrouhané citrónové kůry. Krém nechte vychladnout, poté dejte do servírovacích skleniček, ozdobte švestkou a podávejte.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.