Rybí polévka ciuppin

360

 náročnost: snadné
 počet porcí: 6
 doba přípravy: 40 minut + vychlazení

ingredience

• 1,5 kg mixu rybího masa • 400 g rajčat • 1 mrkev • 1 řapíkatý celer • ½ cibule • petrželová nať • bílé víno • česnek • bageta • sůl • olivový olej extravergine

postup

Z LIGURIE

  Řapíkatý celer, mrkev, cibuli na jemno nasekejte a v pánvi na trošce oleje a hrstce nasekané petrželové nati společně se stroužkem vyloupaného stroužku česneku orestujte. Po 7–8 minutách přilijte ½ sklenice vína, přidejte na kousky nakrájená rajčata a osolte. Nechte vařit 3–5 minut, poté přilijte 1,5 l vody. Postupně do pánve přidávejte rybí maso, od těch tužších až po jemnější a vařte cca 15 minut. Stroužek česneku vyjměte (pokud ho nemáte v oblibě) a polévku propasírujte. Hotovou polévku ciuppin podávejte s kousky bagety opečených na trošce oleje na grilu, ozdobte dle libosti rajčaty a aromatickými bylinkami.   TIP LA CUCINA ITALIANA  Tato polévka se původně připravovala v oblasti Ligurské riviéry z ryb, které zbyly po rybím trhu. Její jméno v překladu znamená „malá polévka“.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.