Rostbífové měšce plněné rajčaty a mozzarellou

400

 náročnost: snadné
 počet porcí: 6
 doba přípravy: 1 hodina

ingredience

• 1,5 kg rostbíf • 450 g buvolí mozzarelly • 450 g keříkových rajčat • bazalka • pažitka • suché bílé víno • sůl • pepř • olivový olej extravergine

postup

Rostbíf potřete olejem a v pánvi pečte z obou stran cca 10–15 minut do té doby, než bude povrch opečený. Maso z pánve vyndejte a vložte do zapékací nádoby. Do stejné pánve přilijte ½ sklenice bílého vína a promíchejte se šťávou a výpekem, který zůstal na pánvi během pečení rostbífu. Promíchejte a vzniklou omáčkou přelijte již opečený rostbíf. Poté maso dejte péct na 90 °C na 45 minut. Během pečení průběžně dle potřeby maso přelijte bílým vínem. Mozzarellu nakrájejte na kostičky. Rajčata očistěte, zbavte semínek a též nakrájejte na kostičky. Obojí dejte do mísy, zakápněte olejem, osolte, opepřete a přimíchejte několik nakrájených lístků bazalky. Upečený rostbíf vyndejte z trouby, zatižte, nechte úplně vychladnout a nakrájejte na tenké plátky. Na osobu odvažte cca 75 g masa a plátky masa naplňte směsí mozzarelly a rajčat. Připravené měšce uzavřete a zavažte pažitkou. Měšce opepřete, zakápněte olejem a podávejte.   TIP LA CUCINA ITALIANA  Zbylé maso zakápnuté olejem, citrónovou šťávou a pomocí vakuové pistole utěsněte. Takto připravené vydrží v lednici 4–5 dní.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.