Rizoto s pestem a krevetami

702

 náročnost: snadné
 počet porcí: 4
 doba přípravy: 30 minut

ingredience

• 1,5 l zeleninového vývaru • 350 g rýže Carnaroli • 200 g zelených fazolek • 8 vyloupaných krevet (200 g) • 40 g lístků bazalky • 40 g strouhaného parmazánu • 20 g piniových oříšků • česnek • olivový olej extravergine • sůl • pepř

postup

Odstraňte u fazolek špičky, uvařte fazolky al dente a nakrájejte na kousky. Rozmixujte lístky bazalky s piniovými oříšky, stroužkem česneku, špetkou soli, 70 ml oleje, přendejte vše do misky a smíchejte s parmazánem (pesto). Na vařiči rozpalte kastrol bez použití tuku, vložte do něj rýži, 1 minutu restujte a přilévejte po částech horký zeleninový vývar. Za 16–17 minut bude rýže al dente. Ocásky z krevet podélně rozkrojte na dvě půlky a restujte v pánvi s trochou oleje po dobu 1–2 minut. Na konci je osolte. Smíchejte rýži s pestem, přidejte fazolky, krevety, z nichž některé můžete ještě nakrájet na menší kousky, posypte rozdrceným pepřem a ihned podávejte.   TIP LA CUCINA ITALIANA Rizoto, které připravíte bez tuku, je obzvlášť lehké a neztratí nic ze své chuti.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.