Rizoto s mrkví a lahodnými kuřecími křidélky

Risotto alle carote con sfilacci di pollo saporiti
493

 náročnost: středně těžké
 počet porcí: 6
 doba přípravy: 1 hodina a 30 minut

ingredience

  • 700 g kuřecích křidélek
  • 400 g rýže Vialone nano
  • 350 g mrkve
  • 100 g cibule
  • 80 g na kostky nakrájené pancetty
  • 60 g pórku
  • 3 šalotky
  • zelenina pro přípravu vývaru (1 mrkev, 1 cibule, 1 řapíkatý celer)
  • rozmarýn
  • nasekaná petrželová nať
  • suché bílé víno
  • strouhaný parmazán
  • máslo
  • olivový olej extravergine
  • sůl

postup

Do hrnce nalijte 2 litry vody, přidejte zeleninu na přípravu vývaru, kuřecí křidélka a na mírném ohni vařte cca 45 minut. Poté křidélka vyjměte, vývar přeceďte a dále několik minut vařte. Poté přidejte mrkev na nudličky, po 10 minutách odstavte, osolte a mrkev vyjměte. 

Kuřecí maso z křidélek oberte. 

Do pánve dejte nakrájenou pancettu, 2 na jemno nasekané šalotky, 2 lehce rozmáčklé stroužky česneku včetně slupky, přidejte 30 ml oleje, lístek bobkového listu a restujte. Po 3–4 minutách přidejte na kolečka nakrájený pórek, cibuli na plátky, 2 lístky šalvěje a větvičku rozmarýnu. Vařte na prudkém plamenu a po 2–3 minutách přidejte kuřecí maso a 25 g másla. Po dalších 2–3 minutách vyjměte česnek, šalvěj, rozmarýn a přidejte ½ lžíce petrželové nati. Po minutě odstavte. 

Do hrnce nalijte 20 ml oleje, přidejte nasekanou šalotku, rýži a cca 1 minutu nechte restovat. Poté přilijte 80 ml vína a nechte ho vyvařit. Přidejte uvařenou mrkev a po ani ne minutě postupně přilévejte vývar a rýži nechte cca 18 minut vařit. Odstavte a přimíchejte máslo a 3 lžíce strouhaného sýru.

Rýži servírujte do talířů a podávejte společně s kuřecím masem.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.