Rizoto s lékořicí a ragù z koroptve a lišek

381

 náročnost: středně těžké
 počet porcí: 4
 doba přípravy: 1 hodina a 40 minut

ingredience

• 600 g koroptve • 320 g rýže • 250 g lišek • 40 g strouhaného parmazánu • 4 g lékořice v prášku • 1 šalotka • kuřecí vývar • máslo • suché bílé víno • olivový olej • extravergine • sůl

postup

Odkrojte koroptvím dolní část stehýnek a ponechte stranou. Lišky nakrájejte na tenké plátky. V pánvi rozehřejte tenkou vrstvu oleje a maso z koroptve (kromě stehýnek) na něm orestujte dozlatova. Osolte, zalijte studenou vodou, vmíchejte lékořici v prášku a vařte 1 hodinu. Nakonec ragù přefiltrujte a na ohni nechte omáčku zhoustnout. V hrnci nechte rozpustit kousek másla, restujte na něm několik minut nasekanou šalotku a rýži. Zalijte sklenkou bílého vína a vařte cca 20 minut za stálého podlévání vroucím vývarem.  V pánvi rozehřejte trochu oleje a restujte na něm po dobu 5 minut stehýnka koroptve a nakrájené lišky. Do rizota vmíchejte kousek másla a strouhaný parmazán a podávejte ihned spolu s ragù z koroptví, opečenými stehýnky a liškami.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.