Rizoto s dýní a smaženou šalvějí

Risotto con zucca e salvia fritta
96

 náročnost: snadné
 počet porcí: 4
 doba přípravy: 30 minut

ingredience

  • 250 g dýně
  • 250 g rýže Carnaroli
  • 80 g másla
  • 60 g strouhaného parmazánu
  • suché bílé víno
  • šalvěj
  • zeleninový vývar
  • sůl

postup

Rýži nasypte do hrnce a na mírném ohni orestujte. Poté přimíchejte na kostky nakrájenou dýni, přilijte ½ sklenice vína a alkohol vyvařte. Poté přilijte vývar a za občasného míchání vařte rýži 15 minut. Odstavte, osolte a přimíchejte 40 g másla a sýr. 

V pánvi na 40 g másla orestujte cca 10–12 větších lístků šalvěje a společně s rizotem ihned podávejte.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.