Rizoto s celerem a citrónem

1 131

 náročnost: snadné
 počet porcí: 4
 doba přípravy: cca 30 minut

ingredience

• 280 g rýže Vialone nano • 100 g řapíkatého celeru (80 g stonek, 20 g listy) • 40 g strouhaného parmazánu • 30 g cibule • 2 citróny • zeleninový vývar • bobkový list • olivový olej extravergine • sůl

postup

V hrnci orestujte nasekanou cibulku a nakrájenou nať celeru se 40 ml olivového oleje a bobkovým listem. Pak přidejte rýži a restujte 2 minuty, přidejte citrónovou šťávu, 2 plátky citrónové kůry nakrájené na proužky a vařte 20 minut za postupného přidávání 700 ml vývaru. Osolte. Rozmixujte celerové listy se šťávou z druhého citrónu, 45 ml vývaru a 30 g strouhaného parmazánu. Směs zašlehejte do rizota, pak ho posypte dvěma nasekanými plátky citrónové kůry a zbylým parmazánem.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.