Rizoto s boby a pestem z hlávkového salátu

Risotto alle fave e pesto di lattuga
83

 náročnost: snadné
 počet porcí: 4
 doba přípravy: 40 minut

ingredience

  • 400 g vyloupaných bobů 
  • 350 g rýže Carnaroli
  • 300 g hlávkového salátu
  • 30 g strouhaného parmazánu
  • 20 ml olivového oleje extravergine
  • 1 šalotka
  • zeleninový vývar
  • sůl
  • pepř

postup

Do vroucí osolené vody na několik minut ponořte boby, sceďte a vyloupejte. 

Ve vroucí vodě na několik minut spařte hlávkový salát, lehce sceďte, rozmixujte se sýrem, přidejte špetku soli a opepřete. Vznikne pesto. 

Očištěnou šalotku nasekejte, orestujte v pánvi na oleji, přidejte rýži a cca 1 minutu pečte. Postupně přilévejte vroucím zeleninovým vývarem a po 10 minutách přidejte vyloupané boby. Nechte vařit dalších 7 minut a postupně přilévejte vývar, který se vyvaří. Před koncem vaření nechte vývar úplně vyvařit 

Hotovou rýži podávejte společně s pestem z hlávkového salátu a ihned podávejte.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.