Rizoto na citrónu s bresaolou a rukolou

Risotto al limone con bresaola e rucola
360

 náročnost: snadné
 počet porcí: 4
 doba přípravy: 30 minut

ingredience

  • 320 g rýže carnaroli
  • 50 g másla
  • 30 g strouhaného parmazánu
  • 12 plátků bresaoly
  • 1 trs rukoly
  • 1 citron
  • bílý vinný ocet
  • zeleninový vývar
  • hoblinky parmazánu
  • sůl

postup

V rendlíku bez použití tuku restujte rýži po dobu 1 minuty, osolte ji a pak po troškách přidávejte zeleninový vývar, dokud se nezačne rýže vařit (budete potřebovat necelý litr). 

Stáhněte rýži z vařiče a smíchejte s máslem, strouhaným parmazánem, lžičkou octa a ochuťte ji nastrouhanou kůrou z celého citrónu. Dejte rýži do talířů, přidejte bresaolu, rukolu a hoblinky parmazánu.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.