Rizoto na červeném víně s hroznovým vínem, borůvkami a mrkví

412

 náročnost: středně těžké
 počet porcí: 6
 doba přípravy: 40 minut

ingredience

• 400 g rýže na rizoto • 120 g oranžové mrkve • 120 g fialové mrkve • 18 borůvek • 12 kuliček tmavého hroznového vína • 12 kuliček světlého hroznového vína • 2 cibule • bobkový list • rozmarýn • máslo • červený vinný ocet • červené víno • zeleninový vývar • olivový olej extravergine • arašídový olej

postup

Očištěnou cibuli na jemno nasekejte a v pánvi na 4 lžicích olivového oleje orestujte, přidejte 2 lístky bobkového listu a 2 větvičky rozmarýnu. Po 2 minutách přilijte 1 litr červeného vína a cca 15 minut nechte redukovat. V hrnci bez tuku opečte rýži cca 2 minuty, poté přilijte 30 ml olivového oleje a zalijte skleničkou červeného vína. Poté do hrnce s rýží přilijte 1 litr vývaru a nehte vařit 10–12 minut. Postupně přilévejte zredukované červené víno. Na závěr přidejte 2 lžičky másla a 2 lžíce octa. Očištěné mrkve nakrájejte na krouhači na velmi tenké plátky a v pánvi na rozpáleném arašídovém oleji smažte 2 minuty z každé strany. Rizoto podávejte ozdobené na ½ překrojenými kuličky hroznového vína, borůvkami a osmaženými plátky mrkve.   TIP LA CUCINA ITALIANA Pro přípravu tohoto receptu jsme použili zeleninový vývar, tak aby rizoto bylo lehké a vhodné i pro vegetariány. Nicméně intenzivní chuť červeného vína se velmi dobře snoubí i s dobrým masovým vývarem.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.