Rigatoni s artyčoky

Rigatoni ai carciofi
506

 náročnost: snadné
 počet porcí: 4
 doba přípravy: 25 minut

ingredience

  • 320 g těstovin rigatoni Alce Nero 100% biologické, celozrnné
  • 80 g gorgonzoly
  • 20 g vyloupaných pistácií
  • 4 artyčoky
  • česnek
  • bobkový list
  • olivový olej extravergine
  • sůl

postup

Artyčoky očistěte a nakrájejte na tenké plátky. Pistáciové oříšky opražte bez tuku několik minut v rozpálené pánvi. 
Gorgonzolu nakrájejte na kousky. 

V pánvi na trošce oleje restujte 4–5 minut artyčoky, přidejte stroužek česneku a bobkový list. Odstavte, osolte a přimíchejte gorgonzolu a pistáciové oříšky. 

Ve vroucí osolené vodě uvařte rigatoni, sceďte a přimíchejte k artyčokům. Na prudkém ohni cca 1 minutu společně vařte, poté ihned podávejte.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.