Rejnok na zeleném pepři s ředkvičkami

526

 náročnost: středně těžké
 počet porcí: 4
 doba přípravy: 50 minut

ingredience

• 320 g rejnoka • 150 ml čerstvé smetany • 20 g zeleného pepře v nálevu • 1 svazek ředkviček • hladká mouka • olivový olej extravergine • sůl

postup

Do menšího hrnce dejte pepř, zakápněte olejem, opatrně přilijte 150 ml smetany a na mírném ohni vařte cca 15–20 minut. Rozmixujte do hladkého krému, přidejte 1–2 lžíce čerstvé smetany a osolte. Ředkvičky očistěte, překrojte na 4 stroužky a několik lístků uchovejte na později. Rejnoka rozdělte na dvě poloviny, obalte v mouce, opatrně otřepte a v rozpálené pánvi na trošce oleje opečte, cca 1 minutu z každé strany. Opečeného rejnoka dejte na plech na pečicí papír a dejte péct na 180 °C na 2-3 minuty. Nakrájené ředkvičky restujte cca 1–2 minuty ve stejné pánvi, ve které jste opekli rejnoka a zakápněte olejem. Orestované ředkvičky ponořte do pepřového krému a nechte okapat. Omáčku ze zeleného pepře dejte na servírovací talíř, nandejte opečeného rejnoka, přidejte ředkvičky a ostatní omáčku. Ihned podávejte.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.