Ravioli ze sušené tresky s krémem z černého kořene

Ravioli di stoccafisso e crema di scorzonera
346

 náročnost: středně těžké
 počet porcí: 12
 doba přípravy: 3 hodiny a 30 minut

ingredience

  • 500 g změklého masa ze sušené tresky
  • 500 g černého kořene
  • 500 g srdcovek
  • 250 g hladké mouky
  • 200 ml mléka
  • sůl
  • 150 g brambor
  • 50 g krupice z tvrdé pšenice
  • 50 ml čerstvé smetany
  • 3 vejce
  • cibule
  • česnek
  • kerblík
  • máslo
  • omáčka z ančoviček
  • zeleninový vývar
  • suché bílé víno
  • olivový olej extravergine

postup

Smíchejte mouku, krupici, vejce a vytvořte pružný bochánek. Přikryjte jej a nechte 30 minut odpočívat.

Nasekejte cibuli a stroužek česneku a orestujte v rendlíku s oříškem másla. Přidejte tresku a brambor nakrájený a kousky. Podlijte trochou mléka, přidejte naběračku zeleninového vývaru, osolte a vařte na mírném ohni po dobu cca 1 hodiny a 10 minut.

 Do pánve dejte trochu oleje, stroužek česneku, půl skleničky vína a ohřejte srdcovky, dokud se zcela neotevřou. Pak srdcovky vyndejte a přefiltrujte zbylou šťávu. 

Oloupejte černý kořen a nakrájejte na malé kousky. Orestujte půlku nakrájené cibule a malý oříšek másla, přidejte černý kořen a ještě 2 minuty restujte. Přidejte přefiltrovanou šťávu ze srdcovek a vařte 40 minut. 

Tresku v posledních minutách vaření rychle promíchejte. Vypněte vařič, přidejte 2 lžíce omáčky z ančoviček a 3–4 lžíce oleje. Za stálého míchání bude náplň hotová. 

Rozválejte těsto na slabé pláty, vykrojte kolečka o průměru 6 cm, doprostřed každého dejte trochu náplně a uzavřete. 

Rozmixujte černý kořen se smetanou a 2 lžíce omáčky z ančoviček. Správnou hustotu omáčky případně upravte přidáním trochou vody, dokud nevznikne krém. Vyloupejte srdcovky.

Vařte ravioli ve slané vroucí vodě po dobu 2 minut a pak je sceďte. Podávejte je s krémem z černého kořene, přidejte srdcovky a ozdobte pár lístky čerstvého kerblíku.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.