Ravioli se slanobýlem a buvolí mozzarellou

Ravioli alla barba di frate con mozzarella di bufala
260

 náročnost: středně těžké
 počet porcí: 6
 doba přípravy: 2 hodiny

ingredience

  • 400 g buvolí mozzarelly
  • 200 g hladké mouky 00
  • 170 g sýra ricotta
  • 170 g slanobýlu
  • 100 g krupicové mouky semoly
  • 100 g brambor
  • sezamové tyčinky
  • olivový olej extravergine
  • sůl
  • pepř

postup

Mouku nasypte na vál, uprostřed hromádky utvořte důlek, do kterého nalijte 120 ml teplé vody, smíchejte a vypracujte hladké těsto. Potravinovou fólií překryjte a na cca 30 minut dejte do lednice odležet. 

Brambory vařte cca 30–40 minut, poté oloupejte a protlačte přes lis na brambory. Dejte do mísy, přidejte lžíci oleje, osolte a opepřete.

Slanobýl též uvařte cca 4–5 minut, poté nakrájejte na jemno. 

Přimíchejte k bramborovému těstu, přidejte ricottu a do hladka promíchejte, vznikne náplň. 

Z těsta vypracujte tenký plát, ze kterého vykrojte 72 čtverců o velikosti 6x6cm. Doprostřed 36 čtverců nandejte připravenou bramborovou náplň a zbylými 36 čtverci přiklopte. Okraje dobře utěsněte (dle potřeby navlhčete vodou). Poté přehněte dva rohy proti sobě a znovu utěsněte. 

Do pánve nalijte 2 lžíce oleje, ½ na kousky nakrájené mozzarelly, nechte rozpustit a vzniklou omáčku zlehka míchejte. 

Ve vroucí osolené vodě postupně uvařte ravioly, sceďte, dejte do pánve s mozzarellou a několik minut vařte. 

Podávejte 6 raviol na osobu, přelijte omáčkou, posypte zbývajícími kousky mozzarelly a rozdrobenými tyčinkami.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.