Ratatouille se sušenými plody

290

 náročnost: snadné
 počet porcí: 8
 doba přípravy: 50 minut

ingredience

• 400 g lilku • 400 g oválných rajčat • 350 g cuket • 200 g cibule • 200 g paprik (zelená, červená a žlutá) • 80 g lístků bazalky • 50 g pražených kešú oříšků • 50 g pražených mandlí • 50 g pražených lískových oříšků • střídka • česnek • tymián • olivový olej extravergine • sůl

postup

Očištěné lilky, papriky, rajčata, cukety a cibuli nakrájejte na stejně velké kousky. Ve větší pánvi na 2 lžicích oleje restujte cca 3–4 minuty cibuli, poté přidejte papriky a po 4 minutách rajčata. Vařte dalších 3–5 minut, poté odstavte. V jiné pánvi na 2 lžicích oleje opečte lilky, přidejte lehce stlačený nevyloupaný stroužek česneku a několik lístků tymiánu. Vařte dalších 3–5 minut, vyjměte a stejným způsobem opečte i cukety. V mixéru rozmixujte bazalkové lístky, 30 g nadrobené střídky, 80 ml oleje, 6 kostek ledu, 30 ml vody a špetku soli. Kešù oříšky, mandle a lískové oříšky nahrubo nasekejte a smíchejte s připravenou zeleninou. Osolte a podávejte. Zeleninové ratatouille podávejte s bazalkovou omáčkou a dle chuti servírujte na opečeném krajíci chleba.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.