Ramequin s celerem, sýrem fontina a šunkou

Tegame di sedano rapa, fontina e prosciutto
424

 náročnost: snadné
 počet porcí: 6
 doba přípravy: 50 minut

ingredience

  • 500 g celeru
  • 150 g šunky
  • 150 g sýra fontina
  • pomeranč
  • bobkový list
  • máslo
  • sůl

postup

Celer očistěte, oloupejte a nakrájejte na kolečka o šířce 5–8 mm. Poté dejte vařit do vroucí osolené vody, přidejte 1 lístek bobkového listu, 1 plátek pomeranče a vařte 10 minut. Sceďte a v pánvi na másle z každé strany orestujte.

Sýr nastrouhejte na hrubo a šunku nakrájejte na nudličky. 

Do ramequinu dejte 30 g másla, na dno vyskládejte vrstvu uvařeného celeru, posypte sýrem, šunkou a vrstvěte v pořadí celer, sýr a šunka, do té doby než spotřebujete všechny ingredience. Dejte zapéct do horkovzdušné trouby na 190 °C na 20 minut. Zapečený pokrm vyndejte z trouby a ihned podávejte. 

 

TIP LA CUCINA ITALIANA

Jemnější variantu tohoto receptu připravíte nahrazením sýru a šunky lehkým bešamelem a strouhaným parmazánem.

 

Kuchyňské názvosloví: Ramequin se kdysi říkalo sýrovému toastu. Postupem času se toto označení ujalo pro porcelánové anebo keramické misky na zapékání pokrmů se sýrem.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.