Rajčata perini na pikantních topinkách

385

 náročnost: snadné
 počet porcí: 8
 doba přípravy: 1 hodina a 40 minut + kynutí

ingredience

• 500 g hladké mouky (případně trochu více) • 200 g krupice z tvrdé pšenice • 200 g sýra caciocavallo • 25 g droždí • 6 g cukru • 32 vypeckovaných oliv taggiasca • 16 rajčátek perini • čerstvá feferonka • sušené oregano • tymián • olivový olej extravergine • sůl

postup

V 300 ml vlažné vody rozpusťte cukr a rozdrobené kvasnice, přidejte 200 g mouky, promíchejte, přikryjte a nechte vzejít 1 hodinu na vlahém místě bez průvanu. Těsto potom vložte do hnětače s hákem, přidejte krupici a zbylou mouku. Rozšlehejte 60 ml oleje se 150 ml vody, feferonkou bez semínek a špetkou lístků tymiánu; přidejte k těstu. Znovu zapněte hnětač, a když těsto začne být homogenní, přisypte 20 g soli; pokračujte v hnětení ještě 15–20 minut, až získáte měkké a poddajné těsto. Vytvořte kouli, obalte ji v mouce a vložte do mísy, přikryjte a nechte kynout ještě 1 hodinu. Z těsta vyválejte plát, lehce ho pomažte olejem, položte na plech vyložený pečicím papírem a posypaný moukou a nechte kynout v troubě (vyhřáté a potom vypnuté) asi 15 minut. Vykynuté těsto pečte 50 minut v troubě vyhřáté na 220 °C. Nakrájejte na poloviny rajčata perini, vydlabejte semínka; rajčata nakrájejte na kostičky, ochuťte olejem, solí, olivami a špetkou oregana. Vyjměte chléb z trouby a nechte jej vychladnout, rozkrájejte na 8 silných plátků a opečte je na grilu. Nastrouhejte plátky sýra caciocavallo, posypte jím horký chléb, přidejte teplá rajčata a ihned podávejte.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.