Pstruh z Lillaz s brokolicí a omáčkou z citrónového tymiánu

Trota di Lillaz con broccoli e infusione al timo limone
384

 náročnost: středně těžké
 počet porcí: 4
 doba přípravy: 1 hodina a 30 minut

ingredience

  • 1 k g nebo 1 p struh z Lillaz
  • 500 ml mléka
  • 1 brokolice
  • 1 stroužek česneku
  • citrónový tymián
  • bobkový list
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej extravergine

postup

Mléko nalijte do hrnce a dejte vařit. Odstavte, přidejte špetku soli, 5–6 větviček citrónového tymiánu, cca 1 hodinu nechte macerovat a poté sceďte. Mixerem lehce promixujte. 

Pstruha vykostěte a nakrájejte na větší plátky – každý 60 g. 

Pstruha dejte do pekáče, osolte, opepřete, přidejte několik bobkových lístků, neloupaný stroužek česneku a zakápněte olejem. 

Dejte péct na 50 °C na cca 1 hodinu. Tímto způsobem pečení neboli konfitování ryba zůstane měkká a uchová její organoleptické vlastnosti. Upečeného pstruha vyjměte a odstraňte kůži. 

Očištěnou brokolici rozdělte na menší růžičky a ve vroucí osolené vodě několik minut povařte. 

Pstruha podávejte s brokolicí, zakápněte olejem a přelijte omáčkou z mléka z citrónového tymiánu.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.