Pšeničné rizoto s krevetami a cuketou

417

 náročnost: snadné
 počet porcí: 4
 doba přípravy: 30 minut

ingredience

• 400 g pšeničné rýže • 250 g cukety • 16 krevet • 1 šalotka • máta • bobkový list • čerstvé chilli papričky • olivový olej extravergine • sůl

postup

Oloupejte krevety, odstraňte z nich černé střívko a ponechte si krunýře. Omyjte šalotku, oloupejte ji, nasekejte a slupku si ponechte. Dejte krunýře z krevet a slupku ze šalotky do hrnce s vodou. Přidejte 2 bobkové listy a špetku soli. Nechte vařit vývar po dobu přípravy ostatního. Nasekejte na hrubo cuketu. Nasekejte 8–10 lístků máty, půlku chilli papričky a smíchejte je se 40 g oleje a špetkou soli. Orestujte na pánvi šalotku s 20 g oleje 1 minutu. Přidejte cuketu, po 1 minutě přidejte pšeničnou rýži, restujte ji alespoň 1 minutu a pak přilijte vývar. Po 2 minutách přidejte polovinu krevet nasekaných na hrubo a pokračujte ve vaření. Průběžně přidávejte podle potřeby vývar  a vařte dalších 10 minut. Odstraňte z ohně, přidejte zbytek krevet a pokapejte olejem s mátou.   TIP LA CUCINA ITALIANA Některé ingredience se prodávají v obchodech s gastronomickými specialitami. Pšeničná rýže (riso di semola) je směs vařené pšenice a rýže. Zajímavým způsobem spojuje tradici těstovin a rizota.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.