Prso z kapouna plněné nádivkou ze stehýnek

Petto di cappone ripieno delle sue cosce
152

 náročnost: velmi obtížné
 počet porcí: 4
 doba přípravy: 3 hodiny a 30 minut + 30 minut na odpočinutí

ingredience

  • 1 kapoun
  • 130 g vepřové síťky
  • 80 g vepřové paštiky
  • 70 ml mléka
  • 30 g starého chleba
  • 30 g strouhaného parmazánu
  • rozmarýn
  • bobkový list
  • muškátový oříšek
  • suché bílé víno
  • sůl
  • pepř

postup

Rozdělte kapouna tak, že oddělíte prsíčka a stehna. Prsní část nechte s kůží a stehna vykostěte a kůži odstraňte. Oddělte nohy, hlavu, vnitřnosti a přebytečný tuk, rozsekejte kostru na kousky a vložte do rendlíku společně se stehenními kostmi. 

Restujte kostru a kosti bez přidání tuku po dobu cca 15 minut. Poté odstraňte veškerý rozpuštěný tuk, podlijte skleničkou bílého vína, přidejte větvičku rozmarýnu, bobkový list a zalijte studenou vodou. Vařte 1 hodinu a 40 minut. 

Semelte maso ze stehen v mlýnku na maso a vložte do misky. Přidejte chléb namočený v mléce, strouhaný parmazán, paštiku, sůl, pepř a špetku muškátového oříšku. Promíchejte a nádivka je hotová. 

Naklepejte prsa kapouna a položte je na pečicí papír tak, aby kůže byla dole. Namažte je nádivkou, srolujte a nahoře uzavřete. Pomozte si pečicím papírem. Nechte 1 hodinu odpočívat, aby se závitek zpevnil. 

Přefiltrujte vývar z kapouna, přelijte ho do menšího rendlíku a redukujte cca po dobu 40 minut, dokud nevznikne omáčka. 

Zabalte závitek do vepřové síťky a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C po dobu cca 1 hodiny a 10 minut. Na posledních 10 minut zvyšte výkon trouby na 200 °C. Pak závitek vyndejte a nechte 30 minut odpočívat před tím, než ho budete krájet. Podávejte maso nakrájené na plátky s omáčkou a dle libosti s bramborovým pyré.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.