Pražman nadívaný zeleninovou směsí

245

 náročnost: snadné
 počet porcí: 4
 doba přípravy: 1 hodina

ingredience

• 4 pražmani (300–350 g) • 3 papriky - žlutá, zelená, červená • 2 cukety • 2 střední lilky • 2 mladé cibulky • bazalka • česnek • olivový olej extravergine • sůl

postup

Vykuchejte pražmany a ostrým nožem oddělte maso od páteře, aniž byste prořízli hřbet. Nůžkami přestřihněte páteře u hlavy i u ocasu a odstraňte je. Odstraňte také hrudní kosti. Nakrájejte cukety, lilky a mladou cibulku, papriky očistěte a nakrájejte na proužky. V pánvi na horkém oleji s dvěma stroužky česneku restujte odděleně zeleninu; stáhněte z ohně, jakmile bude al dente, vyjměte česnek, osolte, smíchejte zeleninu dohromady a provoňte na kousky natrhanými lístky bazalky. Osolte vnitřek ryb a naplňte je do necelé poloviny zeleninou; omotejte dvakrát kuchyňským provázkem a položte na plech pokrytý pečicím papírem potřeným olejem. Ryby potřete trochou oleje a vložte asi na 15 minut do trouby při 180 °C. Podávejte pražmany se zbylou zeleninou ohřátou v troubě. TIP LA CUCINA ITALIANA Tento způsob přípravy ryb není právě jednoduchý a vyžaduje značnou manuální zručnost, ale zároveň je reprezentativní formou podávání, která při stolování nejlépe vynikne.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.