Pošírované vejce s ořechovou salsou

Uovo affogato con salsa di noci
504

 náročnost: snadné
 počet porcí: 4
 doba přípravy: 20 minut

ingredience

  • 120 g hlávkového salátu
  • 50 g vyloupaných vlašských ořechů
  • 20 g ztvrdlého chleba
  • 15 ml olivového oleje extravergine
  • 4 větší vejce
  • ocet
  • šalvěj
  • sůl
  • bílý pepř

postup

Chléb dostatečně namočte vodou, rozmixujte s ořechy, přidejte 2 listy šalvěje, opepřete a osolte. Přilijte lžíci vody, pokud vzniklá salsa bude příliš hustá. 

Na mírném ohni dejte vařit vodu se lžící octa. 

Vejce postupně rozklepněte a pomalu vlijte do vroucí octové vody a vařte cca 3 minuty. Poté vyndejte z vody, nechte okapat. 

Salát zakápněte olejem a osolte. Poté navrch dejte vejce, přidejte ořechovou salsu a podávejte. 

 

TIP LA CUCINA ITALIANA

Voda na pošírování vajec nesmí vřít, aby se vejce nepotrhala.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.