Polévka z ovoce a cukrového melounu se zázvorovou zmrzlinou

362

 náročnost: středně těžké
 počet porcí: 4
 doba přípravy: 30 minut + odpočinek + příprava zmrzliny

ingredience

• 500 g dužiny z cukrového melounu • 200 g mléka • 100 g malin • 100 g lesních jahod • 100 g borůvek • 95 g cukru • 50 g smetany ke šlehání • 30 g kondenzovaného mléka • 3 žloutky • 2 švestky • 1 citrón • 1 broskev • maizena (kukuřičný škrob) • čerstvý zázvor

postup

Odstřeďte šťávu z melounu se šťávou z půlky citrónu. Přeceďte šťávu přes síto a uchovejte dužinu, která zůstane v sítu. Do šťávy přidejte 2–3 kousky citrónové kůry a dejte odpočinout v lednici 3 hodiny. Vyšlehejte žloutky s polovinou cukru, ½ lžičky maizeny a lžičkou nastrouhaného zázvoru. Přiveďte k varu zbylý cukr s mlékem a smetanou. Jakmile začne vřít, nalijte ho na vyšlehané žloutky, smíchejte a dejte znovu na oheň. Za stálého míchání zahřejte na 85 °C, pak stáhněte z ohně, přidejte kondenzované mléko a směs nechte vychladit. Poté vlijte do zmrzlinovače a postupujte dle pokynů výrobce. Nakrájejte na měsíčky broskev a švestky a vyskládejte je na talíře s jahodami, borůvkami a malinami. Přidejte 1–2 kopečky zmrzliny, pak přilijte šťávu z melounu. Doplňte lžičkou odložené dužiny a snítkou máty dle chuti.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.