Polévka z Cogne

Seupetta cogneintze
376

 náročnost: snadné
 počet porcí: 4
 doba přípravy: 30 minut

ingredience

  • 1,5 l masového vývaru
  • 240 g rýže Carnaroli
  • 200 g sýru fontina
  • 140 g tmavého chleba bez kůrky
  • 100 g másla
  • 2 šalotky
  • 1 sklenice vína Blanc de Morgex
  • mletá skořice

postup

Očištěné šalotky nasekejte na jemno a orestujte v pánvi na 30 g másla. Přidejte rýži a cca 1 minutu ji opečte. Poté přilijte víno, nechte zredukovat a postupně přilévejte vroucí masový vývar. 

Nechte vařit 15 minut, tak aby se rýže uvařila al dente. Odstavte a společně s nakrájeným sýrem dobře promíchejte, aby se sýr rozpustil. 

Mezitím nakrájejte chleba na kostky a opečte v pánvi na 30 ml rozpuštěného másla. Poté dejte na papírovou utěrku odležet. 

Hotovou rýži dejte do servírovací nádoby, posypte opečeným chlebem, přidejte 40 ml rozpuštěného másla, posypte skořicí a ihned podávejte.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.