Podzimní dortík s chlebem a zeleninou

372

 náročnost: snadné
 počet porcí: 4
 doba přípravy: cca 50 minut

ingredience

• 220 g růžiček květáku • 150 g oloupané dýně • 150 g růžiček brokolice • 130 g vařených fazolových lusků • 130 g očištěné kapusty • 120 g měkké části celozrnného chleba • 100 g očištěného fenyklu • 1 červená cibule • bobkový list • olivový olej extravergine • sůl

postup

Povařte cca 10 minut květák a 5 minut brokolici. Nakrájejte cibuli na plátky a jemně ji poduste 15 minut na pánvi s 20 ml oleje a bobkovým listem. Přidejte fenykl nakrájený na kostičky a poté v intervalech 3-4 minuty na kostičky nakrájenou dýni, nakrájené fazolové lusky a kapustu. Měkkou část chleba nakrájejte na kostky a dejte zapéct 5 minut na 200° C. Rozmixujte polovinu květáku a brokolice s 30 ml oleje a solí, poté smíchejte s kostkami chleba. Vymažte olejem  zapékací mističky (10 x 10 cm, výška 4 cm), naplňte je zbylým květákem a brokolicí, ostatní zeleninou a kostkami chleba. Dejte zapéct cca 10 minut na 180° C. Po vytažení z trouby vyklepněte dortíky z mističek a podávejte.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.