Plněné škeble, slávky a violetky s křenem

Impepata di fasolari, cozze e telline al cren
321

 náročnost: snadné
 počet porcí: 4
 doba přípravy: 50 minut + 3 hodiny louhování

ingredience

  • 1 kg zaděnek velkých (škeble tvrdé)
  • 1 kg slávek
  • 1 kg violetek obecných
  • 300 g řepy
  • 200 g růžičkové kapusty
  • 4 šalotky
  • křen
  • sůl
  • olivový olej extravergine

postup

Violetky a zaděnky dejte odděleně do hrnce s lehce osolenou vodou a cca 3 hodiny nechte louhovat. 

Slávky pomocí nožíku rozevřete, očistěte kartáčkem a poté omyjte. 

Oloupanou řepu nakrájejte na kostky. Kapustovou růžičku očistěte, odstraňte vnější polámané listy a na spodní straně nařízněte nožem do tvaru kříže. Šalotky oloupejte a nakrájejte na měsíčky. 

Do větší rozpálené pánve dejte škeble a přiklopte, po 1 minutě přidejte slávky a po dalších 2 minutách přidejte violetky. Pokaždé pánev přiklopte. Jakmile se všechny mušle otevřou, tak z pánve vyjměte otevřené prázdné skořápky. Poté přes kuchyňskou utěrku přeceďte. 

Do hrnce dejte zeleninu, přidejte lžící oleje, naběračku vody z mořských plodů a cca 10 minut nechte vařit. Poté přidejte všechny mušle se zbývající šťávou a promíchejte. 

Dejte do servírovacího talíře, posypte nastrouhaným křenem a ihned podávejte. 

 

TIP LA CUCINA ITALIANA 

Voda, ve které byly mušle namočené, je již osolená, tudíž není třeba přidávat další sůl během vaření.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.