Plněné červené cibule

386

 náročnost: snadné
 počet porcí: 4
 doba přípravy: 1 hodina a 10 minut

ingredience

• 4 červené cibule • 2 bílé nové brambory • 2 fialové nové brambory • 1 pomeranč • plátky mandlí • kopr • olivový olej extravergine • hrubá a jemná sůl • pepř

postup

Cibuli a brambory včetně slupky dejte na plech posypaný hrubou solí a dejte péct na 180 °C na 45 minut. Poté z trouby vyndejte, cibuli po její délce překrojte na ½, vnitřek vydlabejte a ponechte pouze několik vrstev, které vytvoří vaničku. Vydlabanou část cibulí nakrájejte, brambory oloupejte, nakrájejte na kostičky a smíchejte s cibulovou směsí. Do připravené směsi nastrouhejte pomerančovou slupku, přidejte nasekanou hrst kopru, přilijte olej, osolte a opepřete. Vaničky z upečené cibule naplňte připravenou směsí, posypte mandlemi, dejte do zapékacího pekáče a znovu dejte péct na 2–3 minuty.   TIP LA CUCINA ITALIANA  Vrstva hrubé soli nasypaná na plech slouží k pohlcení všech tekutin, které se během pečení vytvoří. Zelenina se tak nepřipálí a ani nepřilepí k plechu.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.