Plněná kachna

Stegt and, anatra ripiena
238

 náročnost: snadné
 počet porcí: 6
 doba přípravy: 1 hodina a 20 minut

ingredience

  • 1 očistěná kachna bez nohou a krku (2,3 kg)
  • 600 g menších uvařených brambor
  • 150 g sušených švestek
  • 5 jablek odrůdy Granny Smith
  • máslo
  • tymián
  • sůl
  • pepř

postup

Ožehněte kachnu, abyste odstranili případné zbytky peří.

Nakrájejte nahrubo švestky.

Očistěte 3 jablka a nakrájejte je na kousky. Smíchejte švestky a jablka, osolte je a použijte jako nádivku do kachny. Přivažte kuchyňským motouzem stehna k tělu kachny. Dobře uzavřete otvor, aby nádivka nevytekla ven. Jestli je to nutné, sešijte oba okraje pomocí jehly a nitě.

Promasírujte kachnu solí a pepřem.

Položte ji do ohnivzdorné mísy bohatě vymazané máslem a provoněné několika větvičkami tymiánu. Pečte v troubě vyhřáté na 200 °C po dobu 50 minut. Každých 15–20 minut kachnu přelijte šťávou z pečení.

Oloupejte zbývající jablka a nakrájejte na kousky. Orestujte je na pánvi s bramborami, trochou másla, solí, pepřem a pár lístky tymiánu.

Vyndejte z trouby kachnu, odstraňte kuchyňský motouz, přemístěte na servírovací podnos, polijte bohatou šťávou z pečení a přidejte orestované brambory a jablka.

Ihned podávejte.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.