Platýs s pečenými fíky

452

 náročnost: středně těžké
 počet porcí: 4
 doba přípravy: 35 minut

ingredience

• 4 filety z platýse (500 g) • 50 g zakysané smetany • 2 fíky • čerstvý zázvor • třtinový cukr • jablečný ocet • rukola • olivový olej extravergine • sůl • pepř

postup

Fíky rozkrájejte na 4 čtvrtinky, položte je na list alobalu a posypte třtinovým cukrem. Kapsu uzavřete, vložte do trouby a pečte 15 minut při 180 °C. Filety platýse zbavte kůže. Poté uchopte nůž tak, aby jeho čepel směřovala šikmo k masu. Z masa opatrně vyřezávejte klikatým řezem tenké plátky. Fíky vyndejte z trouby a nechte je vychladnout. Šťávu z alobalové kapsy přelijete do misky a smíchejte s trochou oleje a lžičkou jablečného octa. V jiné misce smíchejte zakysanou smetanu se špetkou soli a pepře a s trochou nastrouhaného zázvoru. Carpaccio z platýse rozložte na talíř, na kterém ho budete podávat, ochuťte ho fíkovou salsou, zakysanou smetanou, čtvrtkami fíků a ozdobte několika lístky rukoly. Ihned podávejte.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.