Plátky mečouna na aromatických bylinkách

469

 náročnost: snadné
 počet porcí: 4
 doba přípravy: 35 minut

ingredience

• 4 steaky z mečouna o výšce 3 cm (800 g) • majoránka • tymián • šalvěj • petrželová nať • bazalka • máta • olivový olej extravergine • sůl • bílý pepř

postup

Bylinky nasekejte na jemno. Nůž při sekání naklápějte, abyste bylinky během krájení příliš nepomačkali. Do pánve nalije olej, posypte solí a přidejte plátky mečouna. Pečte 2 minuty z každé strany (pokud dáváte přednost propečenému masu, pečte na prudkém ohni). Maso opepřete a odstavte. Mečouna z pánve vyjměte, pomocí papírové utěrky osušte a obalte v připravených nakrájených bylinkách. Mečouna nakrájejte na tenké plátky, dle chuti osolte a podávejte s rukolou a plátky citrónu.   TIP LA CUCINA ITALIANA  Tento postup je též vhodný pro maso z tuňáka a žraloka.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.