Pizza se štěrbákem

Pizza di scarola
386

 náročnost: snadné
 počet porcí: 6
 doba přípravy: 45 minut

ingredience

  • 350 g očištěného štěrbáku
  • 300 g chlebového těsta
  • 60 g vyloupaných černých oliv
  • 3 plátky ančoviček
  • kapary ve slaném nálevu
  • piniové oříšky
  • rozinky
  • olivový olej extravergine
  • sůl

postup

Chlebové těsto rozprostřete na olejem potřený kulatý plech o průměru 20 cm a prsty těsto zlehka přimáčkněte. Lžící rozinek namočte do vody. 

Štěrbák nakrájejte na kousky a ve vroucí osolené vodě vařte cca 3 minuty. 

Poté sceďte, dejte do pánve zakápnuté olejem, přidejte ančovičky, olivy a cca 5-6 minut restujte. 

Dále štěrbák s ančovičkami a olivami rozprostřete po celém povrchu připraveného těsta. Posypte piniovými oříšky, lžící kaparů a vymačkanými rozinkami. 

Dejte péct na 200 °C na cca 15–17 minut. 

TIP LA CUCINA ITALIANA:
Tento recept je velmi oblíbený v oblasti Kampánie. Patří mezi typické chody podávané na Štědrý den.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.