Pizza s plody moře

541

 náročnost: snadné
 počet porcí: 4
 doba přípravy: 45 minut + 1 hodina na vykynutí

ingredience

• 300 g hladké mouky • 250 g čerstvých slávek • 250 g propláchnutých srdcovek • 150 g carpaccia z mořského vlka • 100 g datlových rajčat • 100 g mozzarelly • 10 g droždí • 4 císařské garnáty • 4 krevety • čerstvý tymián • čerstvá majoránka • bazalka • olivový olej extravergine • sůl

postup

Očistěte slávky a namočte je společně se srdcovkami do misky se studenou vodou na 20 minut. Nechte rozpustit droždí ve 150 ml vlažné vody, přidejte mouku, 5 g soli a hněťte, dokud nevznikne homogenní bochánek. Těsto přikryjte a nechte kynout na teplém místě po dobu 1 hodiny. Rozprostřete těsto do kulatého plechu (ø 25 cm) vymazaného olejem a pecte cca 10 minut v horkovzdušné troubě vyhřáté na 250 °C. Očistěte korýše a oškrábejte pečlivě krunýře pod tekoucí vodou. Do velkého pekáčku vložte slávky, srdcovky, langustýnky a krevety, ochuťte trochou oleje, větvičkou majoránky a tymiánu a pecte 10 minut v horkovzdušné troubě vyhřáté na 250 °C. Rajčátka nakrájejte na polovinu a mozzarellu na kostičky. Na pizzu položte pečené korýše, rajčátka s mozzarellou a znovu dejte do trouby vyhřáté na 250 °C po dobu 10 minut. Vyndejte pizzu z trouby, přidejte mořský jazyk, pár lístku bazalky a ihned podávejte.   TIP LA CUCINA ITALIANA  Tento pokrm byl zamýšlen tak, že se o něj podělí více osob. Položte jej doprostřed stolu tak, aby si každý mohl vzít porci korýšů a poté, až pizza bude prázdná, ochucená jen omáčkou, si každý ukrojí kousek dle libosti. Pokud chcete zkrátit čas přípravy na pouhých 45 minut, připravte tuto pizzu tak, že koupíte těsto již hotové.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.