Piškotový dort s omáčkou z Fragolina

425

 náročnost: středně těžké
 počet porcí: 12
 doba přípravy: 1 hodina a 15 minut

ingredience

• 310 g másla • 150 g moučkového cukru • 12 žloutků • 250 g krystalového cukru • voda z pomerančových květů • 4 bílky • sůl • 150 g hladké mouky • 150 g bramborového škrobu • kypřicí prášek do pečiva • 12 g maizeny (kukuřičného škrobu) • 100 g lesních jahod • 3 00 ml Fragolina • máslo a mouka na vymazání a vysypání formy

postup

Vyšlehejte 300 g másla s moučkovým cukrem. Zvlášť vyšlehejte žloutky se 100 g krystalového cukru. Pak je přidejte k vyšlehanému máslu a přidejte 1 lžíci vody z pomerančových květů. Vyšlehejte bílky se špetkou soli, ke konci šlehání přidejte 50 g krystalového cukru. Polovinu vyšlehaného sněhu vmíchejte do směsi másla a žloutků, pak přimíchejte mouku, bramborový škrob a 6 g prášku do pečiva. Nakonec opatrně přimíchejte zbylý sníh. Vlijte směs do vymazané a moukou vysypané formy na bábovku (ø 24 cm) a pečte asi 40 minut při 185 °C (horkovzdušné pečení se spodním ohřevem). Rozmixujte lesní jahody se 100 g krystalového cukru. Přiveďte k varu Fragolino, pak přimíchejte maizenu smíchanou s 10 g másla. Stáhněte z ohně, přimíchejte rozmixované jahody a nechte zchladnout. Dort podávejte společně s jahodovou omáčkou.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.