Pirohy, ravioli východu

Pierogi, ravioli dell'est
318

 náročnost: středně těžké
 počet porcí: 6
 doba přípravy: 1 hodina a 30 minut

ingredience

  • 450 g hladké mouky
  • 350 g již hotového zelí naloženého ve víně
  • 2 brambory (170 g)
  • 2 malá vejce
  • šalotka
  • máslo
  • majoránka
  • olivový olej extravergine
  • sůl
  • pepř

postup

Rozklepněte vejce, smíchejte se 150 ml vody, špetkou soli, lžící oleje a vyhněťte mouku. Hotové těsto dejte do misky, přikryjte potravinovou fólií a nechte 30 minut odpočívat.

Uvařte brambory a rozmačkejte je.

Nasekejte šalotku a restujte s trochou másla po dobu 1–2 minut.

Do rozmačkaných brambor přidejte orestovanou šalotku, také zelí, sůl a pepř. Všechno smíchejte, těsto vyválejte na tenký plát a rozdělte na proužky široké 10–12 cm. Rozdělte náplň na hromádky velké 2–3 cm, přikryjte druhým plátem těsta, uzavřete dobře okraje a vykrojte ravioli ve tvaru půlměsíce. Měli byste mít cca 30 ks raviol. Okraje opatrně zatlačte a ravioli dobře uzavřete.

Vařte ravioli ve vroucí osolené vodě po dobu 15 minut. Sceďte je, ochuťte do rozpuštěným máslem a pár lístky majoránky.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.