Pennette se sýrem tofu a cizrnou

Pennette con tofu e ceci
164

 náročnost: snadné
 počet porcí: 4
 doba přípravy: 30 minut

ingredience

  • 320 g špaldových nebo celozrnných těstovin pennette
  • 230 g uvařené cizrny
  • 150 ml neslazeného sójového mléka
  • 100 g uzeného tofu sýra
  • olivový olej extravergine
  • sůl
  • pepř

postup

Tofu sýr nakrájejte na kostičky o velikosti 1 cm. Rozmixujte cizrnu se sójovým mlékem, přidejte špetku soli a dle chuti opepřete. 

V teflonové pánvi na lžičce oleje lehce opečte cca 1 minutu tofu. 

Tofu přelijte cizrnovým krémem a odstavte. 

Ve vroucí osolené vodě uvařte těstoviny al dente, sceďte a smíchejte s krémem a tofu. Dle chuti posypte nasekanou pažitkou nebo jinými výhonky (např. sója nebo alpha alpha) a zakápněte olejem. 

 

LA CUCINA ITALIANA DOPORUČUJE

Kdo se drží veganské diety, nezahrnuje do svého jídelníčku maso, ryby a jakékoliv výrobky pocházející ze zvířete. Při přípravě tohoto veganského receptu jsme použili pouze ingredience rostlinného původu. Pokud zrovna nepřipravujete tento recept pro vegany, smíchejte těstoviny se 2 lžícemi strouhaného parmazánu nebo ovčího sýra a sójové mléko nahraďte kravským mlékem.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.