Penne s artyčoky

Penne mantecate con i carciofi
741

 náročnost: snadné
 počet porcí: 4
 doba přípravy: cca 30 minut

ingredience

  • 320 g těstovin penne
  • 4 artyčoky
  • 1 šalotka
  • strouhaný parmazán
  • citrón
  • olivový olej extravergine
  • sůl
  • pepř

postup

Oloupejte artyčoky a ponechte si měkkou část z poloviny odpadu. Nechte artyčoky ponořené ve vodě s citrónem, aby nezhnědly. 

Dejte odložený odpad z artyčoků do tlakového hrnce s 1 litrem vody a špetkou soli. Vařte 5 minut od momentu, kdy začne hrnec syčet (vývar). 

Nasekejte šalotku. 

Nakrájejte najemno artyčoky. 

Orestujte šalotku ve větším kastrolu se 2 lžícemi oleje 1 minutu, pak přidejte artyčoky a restujte další minutu. Přidejte penne a zalijte přefiltrovaným vývarem. Přiveďte k varu a vařte těstoviny jako rizoto, přilévejte podle potřeby vývar. 

Ochuťte těstoviny 6 lžícemi strouhaného parmazánu a šťávou z cca půlky citrónu (množství dle chuti). Dochuťte špetkou pepře a ihned podávejte. 

 

TIP LA CUCINA ITALIANA
Je třeba být opatrní při odhadování množství použitého odpadu z artyčoků na vývar. V případě, že byste jich dali moc, chuť vývaru bude příliš silná a hořká.

Doporučený postup
Očistěte artyčoky a udělejte vývar z jejich odpadu. Začněte vařit těstoviny a mezitím orestujte pórky a kuřecí prsa. Nakonec připravte aromatický krém z Robioly.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.